Onderwijs

In 2015 worden er binnen onze gemeente weer een aantal cursussen en thema-avonden aangeboden. De informatie op deze site geeft een overzicht van het gevarieerde aanbod. De cursussen worden aangeboden voor verschillende doelgroepen, zodat iedereen een cursus kan volgen die bij hem of haar het beste past. De thema-avonden, ‘Het Leerhuis’ genoemd, worden aangeboden gemeentebreed, waarvan de avonden ook open staan voor deelnemers van buiten onze gemeente. Nodig dus eens iemand uit!

De volgende cursussen worden aangeboden. De locatie is ons kerkgebouw de Schuilplaats aan de Marconilaan 70 te Eindhoven.

Marriage Course

De Marriage Course (MC) kun je zien als een investering in je relatie. Praten en nadenken over inzichten in jezelf, je partner en in je relatie. Om vervolgens zo op een leuke en zinvolle manier bezig te zijn met elkaar, met je huwelijk en daarin te groeien.

De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je huwelijk staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, de opvoeding van pubers, enzovoorts. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan en deze cursus helpt je daarbij.

Wat gaan we globaal doen? Beginnen met als echtpaar samen te eten, samen een hoofdstuk van een DVD te bekijken en vervolgens het betreffende onderwerp samen door te nemen aan de hand van de aangedragen voorbeelden en de vragen die hierover aangereikt worden in je werkboekje.

Je merkt dat de nadruk wordt gelegd op “samen”. Dat is ook waar het hier om gaat: samen. Je privacy staat voorop!

De cursus komt uit een christelijke koker, maar dat betekent helemaal niet dat hij alleen voor christenen is bedoeld. De cursus behandelt relevante onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt. Het 'christelijke' aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan: kiezen voor trouw, vergeving, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf, enz.

Leiding:
Duur:
Data:
Tijd:
Opgave:
Kosten:
Doelgroep:

Peter & Gerrie Linders en Jacob & Elisabeth Bakker.
8 avonden.
15/1, 5/2, 26/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4 en 14/5 (2015).
van 19.00 tot 22.00 uur, inclusief maaltijden.
bij de leiding of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien).
€17 per echtpaar (voor de werkboekjes + vrijwillige bijdrage voor de maaltijden).
Alle gehuwden

   

 Gemeente-introductie cursus

Een korte laagdrempelige cursus over de fundamentele geloofszaken zoals wij die begrijpen vanuit Gods Woord. We zullen in twee avonden spreken over de geschiedenis van het baptisme (ter inleiding), de onfeilbaarheid van Gods woord en de uniciteit van Christus. Tijdens de tweede avond zullen we spreken over de doop en de visie en de missie van onze gemeente. Wij hopen dat u zo een beter begrip krijgt van onze gemeente en iets zult begrijpen van onze passie voor de Here Jezus en Zijn gemeente.

Leiding:
Duur:
Tijd:
Opgave:
Doelgroep: 

Ton van den Bosch en Jan van de Mijl
2 avonden nog in te vullen
van 20.00 tot 22.00 uur
via de secretaris of bij de leiding
Iedereen die aansluiting zoekt bij de gemeente en/of specifieke vragen heeft m.b.t. de doop.